ADD

недеља, 16. април 2017.

Referendum u Turskoj

Referendum u Turskoj: 51,7 odsto glasača glasalo za ustavne reforme

Nakon 95 odsto izbrojanih listića, 51,7 odsto glasača glasalo je za ustavne promene na današnjem referendumu u Turskoj, koji za cilj ima proširenje ovlasćenja predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, javila je turska agencija Anadolija.
ANKARA - Nakon 95 odsto izbrojanih listića, 51,7 odsto glasača glasalo je za ustavne promene na današnjem referendumu u Turskoj, koji za cilj ima proširenje ovlasćenja predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, javila je turska agencija Anadolija.
Glasovi "protiv" preovlađuju u tri najveća grada, Istanbulu, Ankari i Izmiru, kao i na jugoistoku, gde većinu stanovništva čine Kurdi, prenosi Rojters...

Erdogan: Rezultati referenduma su jasni
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je rezultat refernduma "jasan" i pozvao je premijera i lidera nacionalističke partije da im čestita na ishodu, javio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore bliske predsedniku.
Istovremeno, AP javlja da Erdoganove pristalice uz vatromet slave u Istanbulu rezultate referenduma dok prebrojavanje ulazi u završnicu...
Резултат слика за turska wiki
Deo turske opozicije čestita Erdoganu, drugi kritikuju
Vođa turske opozicione nacionalističke patije MHP Devlet Bahčeli rekao je da je ishod referenduma o proširenju predsedničkih ovlašćenja "nesumnjivo uspešno dostignuće" i da ga kao takvo treba poštovati.
Bahčeli, koji je podržao ustavne promene, u saopštenju pošto su rezultati pokazali pobedu predloženih ustavnih promena, naveo je da su glasači slobodnom voljom izabrali da Turska napusti parlamentarni sistem vladavine i prihvati predsednički...

Aksunger: Mnogo nepravilnosti na izborima
Zamenik predsedavajućeg glavne opozicione stranke Republikanska narodna partija Erdal Aksunger rekao je da ima mnogo nepravilnosti "kao pomoć vladi" na današnjem referendumu na kome se odlučuje da li će se predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu proširiti predsednička ovlašćenja.
(tanjug)

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови