ADD

петак, 4. новембар 2016.

Огранак Српске академије наука и уметности у Нишу добио руководство

Огранак Српске академије наука и уметности у Нишу  добио је руководство и званично почео са радом.



Академик Нинослав Стојадиновић је изабран за председника, проф. др Милорад Митковић, дописни члан САНУ, за потпредседника, а проф. др Владимир Ракочевић, такође диписни члан САНУ, за секретара Огранка.
Мандат првог руководства Огранка САНУ у Нишу траје четири године. Пређашњи председник Академије, академик Никола Хајдин, проглашен је за почасног председника Огранка.
На другој кандидационој седници Скупа чланова Огранка САНУ у Нишу, одржаној у Центру за научнострживачки рад Универзитета у Нишу, којом је председавао академик Владимир Костић, председник САНУ, утврђена је и листа кандидата за Извршни одбор Огранка.
Након избора првог руководства Огранка, који је конституисан 16. септембра 2016. године, председник САНУ академик Владимир Костић је рекао да је избор новог руководства: "Први корак по завршетку једног дугогодишњег сна који данас постаје реалност".
Као своју прву активност, Огранак је организовао предавања академика Костића на тему "Паркинсонова болест: када, где, како?", које је одржано на Универзитету у Нишу.
Извор: САНУ/УНИВЕРЗИТЕТ У НИШУ

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови