ADD

субота, 18. фебруар 2017.

NOVA UREDBA O NAPREDOVANJU U POLICIJI

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o karijernom napredovanju policijskih službenika. Uredba treba da doprinese profesionalizaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i jačanju integriteta policije.



Uredba je usvojena prošle nedelje i uz  jasno definisan transparentan postupak propisuje uslove karijernog razvoja i napredovanja policijskih službenika, stoji u saopštenju MUP-a Srbije.
Suštinska promena, u odnosu na raniji model napredovanja, je u jasno i transparentno definisanim procedurama, podjednakim za sve zaposlene.
Efektivni radni staž nije jedini uslov za napredovanje, već je neophodno da kandidat ispuni i druge uslove u vezi sa odgovarajućim stepenom obrazovanja, uspešno završenom obukom za čin ili zvanje, odnosno položenim ispitom za nivo rukovođenja, godinama provedenim u prethodnom činu ili zvanju, i prosečnom trogodišnjom ocenom koja ne može biti niža od "ističe se - 4".
Prevremeno i vanredno unapređenje ne postoji, a kako se navodi, jedna od najvažnijih novina je da se vreme provedeno u činu ili zvanju sa nižim stepenom obrazovanja ne računa za napredovanje prilikom premeštaja na radno mesto sa višim stepenom obrazovanja.
Uredba će se primenjivati se od prvog septembra ove godine, usled priprema koje će Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimati sa ciljem usklađivanja Uredbe i novog akta o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta.

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови