ADD

недеља, 6. новембар 2016.

Rak može biti poražen ako lekari, istraživači i filantropi rade kao tim

Čikago, SAD, 6. novembar, 2016 – Na poziv gospođe Elene Busis, predsedavajuće Osnivačkog odbora Hipokratove fondacije za istraživanje raka (HCRF), Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina, član osnivač HCRF, sinoć je bila počasni gost na Inauguralnom gala događaju u hotelu Hilton u Čikagu. Na ovom događaju prikupljena su neophodna sredstva za ubrzavanje translacionih istraživanja u Centru za istraživanje raka Robert H. Luri Univerziteta Nortvestern.

Princeza Katarina
Foto - Wikipedia


Osnovana u novembru 2015, misija Hipokratove fondacije za istraživanje raka (HCRF) otkrivanje, razvoj i sprovođenje efikasnih novih metoda lečenja obolelih od raka kroz podršku vodećim istraživanjima.
„Naš cilj – da se eliminiše rak i spasavaju životi – jeste ambiciozan, ali je ostvariv“, izjavila je Elena Busis, predsedavajuća Osnivačkog odbora HCRF. Više od polovine svih muškaraca i jedna trećina svih žena u Sjedinjenim Američkim Državama obolevaju od raka tokom svog života, a cilj HCRF je da otkrije i uspostavi nove metode lečenja u cilju eliminisanja raka i spasavanja života.

Fondacija će podržati udruživanje interdisciplinarnih istraživačkih timova u njihovim smelim i inovativnim pristupima rešavanju najhitnijih pitanja iz oblasti biologije raka i onkologije. Hipokratova fondacija za istraživanje raka omogućuje ubrzavanje napretka i povećanje uticaja istraživanja raka, posebno translacionog.

Translaciono istraživanje, poznato i pod nazivom „klupa-do-postelje“, zahteva aktivnu interakciju i saradnju između naučnika u laboratoriji i lekara-naučnika u okruženju pacijenata. Radeći zajedno na rešavanju problema raka, ovi posvećeni istražitelji koriste nova znanja i otkrića stečena kroz osnovna istraživanja raka i prevode te uvide u nove pristupe u prevenciji raka, kao i dijagnozu i lečenje pacijenata koji žive sa rakom. U poslednjih nekoliko godina, Nacionalni institut za zdravlje (NIH) je dao prioritet translacionim istraživanjima, formiranjem centara na svojim institutima i pokretanjem programa nagrade za klinička i translaciona istraživanja (CTSA).

Izvor:Kraljevski Dvor, Beograd

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови